برنامه نویسان کامپیوتر

این وب سایت به منظور استفاده دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی کرج ایجاد شده

برنامه نویسان کامپیوتر

این وب سایت به منظور استفاده دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی کرج ایجاد شده

نمونه سوالات درس مباحث ویژه

دانلود نمونه سوالات درس مباحث ویژه به همراه پاسخ نامه


در یک فایل ورد




کتاب ASP.NET 4 Step by Step به صورت pdf

دانلود کتاب ASP.NET 4 Step by Step به صورت pdf
به زبان انگلیسی



جزوه جلسه اول درس مباحث ویژه(استاد جمالی)+فایل

طراحی صفحات وب

انواع صفحات

صفحات استاتیک: به کمک html,javascript,css ساخته میشوند برای همه کاربران وب محتوای یکسانی دارند قابل دانلود توسط همه افراد هستند و توسط افراد می توانند مورد ویرایش واقع شده و به نفع خود افراد تغییر محتوا داده شود. مانند سایت شخصی افراد. سایت نمایش محصولات یک شرکت.

صفحات دینامیک: به کمک تکنولوژیهای مانند asp,php,jsp تولید میشوند. عموما به پایگاه داده متصلند و به ازای ورود داده ها توسط کاربران صفحات متفاوتی برای آنان تولید میشود. مانند صفحات چک کردن mail یا صفحه انتخاب واحد

پس از درخواست یک صفحه توسط کاربر از طریق browserهایی مانند IE,firefox,opera,… این درخواست به server سایت منتقل و server صفحه درخواستی را به سمت client ارسال می کند. در مورد صفحات استاتیک صفحه html به همه محتویات آن مانند عکسها و فلشها و جاوااسکریپت به سمت client ارسال میشود ولی در مورد صفحات دینامیک با توجه به اطلاعات ارسالی کاربر همان لحظه صفحه ای تولید میشود و به سمت client ارسال می گردد.

در صفحات استاتیک صفحات آماده از قبل، به سمت درخواست کننده فرستاده میشوند اما در مورد صفحات دینامیک کدهای asp یا php همان لحظه صفحاتی را تولید کرده و به سمت درخواست کننده ارسال می کنند

کدهای صفحات استاتیک قابل دسترسی و قابل تغییر برای کاربر هستند.

کدهای صفحات دینامیک در سمت server اجرا میشوند و خروجی آنها (کدهای html) به سمت client ارسال میشوند و دسترسی به کدهای server ممکن نیست.

خاصیت postbackurl: آدرس صفحه مقصد بعد از کلیک روی یک دکمه

می خواهیم کاربر مجبور به ورود داده ها شود قبل از آنکه از این صفحه به صفحه منتقل شود. به این کار اصطلاحا validation  (اعتبارسنجی) گویند.

کنترل RequiredFieldValidator: چک می کند که آیا فیلد مرتبط با آن پر شده یا خیر. برخی از خواص اصلی آن:

·      Controltovalidate: نام کنترلی که اعتبارسنج به آن مرتبط است

·      Errormessage:  متن خطایی که ظاهر میشود

RegularExpressionValidator: می کند که آیا فیلد مرتبط با آن مطابق قاعده خاصی پر شده یا خیر.

·      خاصیت validationExpression: طبق این قاعده اعتبارسنجی انجام میشود

کنترل rangeValidator: این کنترل چک می کند که آیا داده وارد شده در فاصله مورد نظر واقع است یا خیر. خواص اصلی

Minimumvalue

Maximumvalue

Type: نوع مقایسه بر اساس رشته، عدد یا تاریخ باشد

تفاوت asp با asp

کی از سوالاتی که خیلی زیاد در بخش نظرات این وبلاگ پرسیده شده این بوده که برای شروع برنامه نویسی تحت وب ما کدوم زبان رو یاد بگیریم بهتر و قویتره؟        
در برنامه نویسی ،
syntax (گرامر زبان یا همون لغاتی که در زبان برای نوشتن دستورات بکار میره) خیلی مهم نیست و اون چیزی که زبان ها رو از هم متفاوت میکنه، دستورات ترکیبی و کتابخانه هایی است که هر کدام برای دسترسی به منابع سیستم در خود دارند.

 در اینجا تفاوت های asp.net رو با Php می نویسم تا خودتون بهتر بتونید تصمیم بگیرید:

·         ASP.net یک محصول مایکروسافتی است که در مجموعه دات نت ارائه شده است. اما php یک زبان تحت وب اوپن سورس است.

·         برنامه های نوشته شده توسط asp.net روی سرور های ویندوز قابل اجرا هستند ، اما برنامه هایی که با php تولید میشوند تحت لینوکس اجرا میشوند. (البته تحت ویندوز هم میشه php نصب کرد، اما تحت لینوکس به صرفه تره . چون اجاره سرور لینوکس ارزان تره)

·         ASP.net قابلیت encode کردن کدهای نوشته شده سمت سرور را با تبدیل آنها به یک فایل DLL فراهم ساخته است (code-Behind) تا حتی کسی که به سرور شما دسترسی دارد هم سورس های شما رو نبیند. اما php گزینه کامپایل ندارد . البته یک رمزنگار بنام zend برای php نوشته شده که کاری مشابه encode کردن را بر روی کدهای php انجام میدهد.

·         قابلیت های شی گرایی در asp.net به دلیل قابلیت کامپایلی بودن آن و مجتمع شدن با سایر زبان های دات نت خیلی بهتر پیاده سازی شده است.

·         Asp.net برای برنامه نویسی های سریع بسیار مناسب است. زیرا تعداد بسیار زیادی کتابخانه دارد که کامپوننت های مخصوص هر کاری را بصورت آماده در اختیارتان قرار می دهد . اما در برنامه نویسی با php شما مجبورید اکثر بخش های برنامه نویسی را خودتان بنویسید و این وقت زیادی از شما می گیرد. البته در پروژه های بزرگ ، بخش کدینگ چون یکبار نوشته شده و چندین بار استفاده میشود، در میزان وقتی که در مقایسه با asp.net می گذارید چندان فرقی نمی کند. در ضمن در php گاهی دستان شما بازتر است.

·         IDE به محیطی برنامه نویسی زبان ها میگویند. ASP.net تحت Visual Studio نوشته میشود که در کشورهایی که ملزم به رعایت کپی رایت هستند 4000 دلار قیمت دارد. در حالی که IDE های موجود برای زبان PHP معمولا رایگان است. اما در ایران که خداروشکر این مورد با هزار تومن در درسترس است.

·         بانک اطلاعاتی مورد استفاده برای زبان های دات نت معمولا SQL Server است و بانک اطلاعاتی مرتبط با PHP معمولا MySQL است. تا این اواخر MySQL امکان نوشتن stored Procedure را نداشت که گویا در نسخه جدیدش اضافه شده. قیمت لایسنس SQL server معمولا از my sql بالاتره.

·         کدهای رایگان برای هر دو زبان در اینترنت به وفور یافت میشود و در این مورد نگرانی ندارید.

·         امکانات URL-Rewriting در زبان PHP ساده تر از زبان های دات نتی قابل پیاده سازی است. برای اینکار در ریشه سایتی که نوشته اید یک فایل htaccess میگذارید و تنظیمات مربوط به URL Rewriting  را داخل آن تنظیم میکنید. اما برای زبان های دات نتی شما باید این تنظیمات را روی سرور انجام دهید. به همین دلیل اگر پروژه ای نوشته باشید که بخواهید در آن از امکانات URL Rewriting استفاده کنید در حالت برنامه نویسی دات نتی، نیازمند اجاره کردن یک سرور هستید که اینکار برای پروژه های کوچک که با 20 مگابایت هاست کارشون راه میفته توجیه اقتصادی نداره.
((
URL-Rewriting به ایجاد آدرس های مجازی روی سرور میگن. مثلا آدرس وبلاگ هایی که شما در یک سرویس مانند پرشین بلاگ میسازید مجازی هستند. چون هیچ دامنه ای امکان داشتن یک میلیون ساب دامین واقعی رو نداره. پس اینکار توسط شبیه سازی انجام میشه که بهش URL Rewriting میگن.))

·         PHP با زبان خاص خودش نوشته میشود و چندان هم مشکل نیست. اما ASP.net با استفاده از زبان  های دات نتی قابل نوشتن است. که معروف ترین آنها vb.net و سی شارپ است. کدنویسی با استفاده از VB.net برای تازه کارهای برنامه نویسی خیلی ساده تر است و کد نویسی C# برای دانشجویان رشته نرم افزار که با زبان C آشنایی دارند توصیه میشه. معمولا هر برنامه نویسی با یکی از این زبان ها کار میکند و روی آن زبان متمرکز میشود. قدرت هر 2 زبان سی شارپ و VB.net  در برنامه نویسی یکسان است و فقط سینتکس آنها متفاوت است.

 

خلاصه اینکه این دو زبان قدرت یکسانی دارند و فقط گاهی برای رسیدن به یک نتیجه خاص در پروژه تان ، با یکی ممکن است بیش از دیگری کد بنویسید و گاهی برعکس . اما در کل چیزی از هم کم ندارند و این پارامترهای تجاری است که تعیین میکند که در پروژه های بزرگ از کدام زبان استفاده شود .

البته من خودم با توجه به اینکه تو ایران هستم و با زبان های دات نتی بیشتر کار کردم ترجیح میدم با ASP.net کد بنویسیم. اما شاید اگر در موقعیت متفاوتی بودم زبان دیگری را انتخاب میکردم.



 

دانلود مطالب بالا +فایل آموزشی


 

 

 


دروس ارائه شده در ترم مهرماه(91-92)

دروس ارائه شده در ترم مهرماه(91-92) آموزشکده شهید بهشتی


توجه:

یک گروه درس پروژه با آقای مهندس میریوسفی در ترم مهرماه مخصوص دانشجویان علاقمند به کار در زمینه رباتیک و سخت افزار ارائه شده است.


برنامه کامل در ادامه مطلب


ادامه مطلب ...

آموزش مقدماتی SQL

آموزش مقدماتی SQL


مترجم: علیرضا مسگری



برای شروع آموزش


کلیک کنید